Make your own free website on Tripod.com

"Allah on Oikeudenmukainen, Kaikkivaltias, Tuomari ja Lempeä"

Saatanan ansat
Pääsivu
Saatanan ansat
Nainen avioliitossa
Naisen oikeus
Naisen koulutus
Naisen lyönti
Nainen ja mies (1)
Nainen ja mies (2)
Naisen pukeutuminen
Naisen ja miehen avioero
Muslimeja sorretaan
Hyviä linkkejä
Viitteet ja lähteet

Imam Ibn Qayyim al-Jawziyyah
suom. Ummuyusuf


Ei ole mahdollista piirittää ja rajata Saatanaa ja hänen pahoja tekoja, saati sitten kaikkia niitä. Saatanan ansoja on seitsemän eri tyyppiä, ja Iblis, Saatana tulee pysymään Adamin jälkeläisten takana kunnes hän saa tämän lankeamaan yhteen tai moneen näistä ansoista.

ENSIMMÄINEN
Ensimmäinen ansa, synti on Kufr ja Shirk ja vihamielisyys Allaahia (swt) ja Hänen Lähettilästään (saas) kohtaan. Jos Iblis saavuttaa tämän Adamin jälkeläisen kanssa, hänen valituksensa vähenee ja hän lepää tämän jälkeläisen suhteen. Tämä on itseasiassa se, mitä Iblis haluaa Allaahin palvojalta (al-’Abd). Jos Iblis saa tämän, hän tekee tästä ihmisestä osan omaa armeijaansa, yhden sotilaan ja hän asettaa tämän sijaisekseen tai apulaisekseen toisia ihmisiä vastaan. Täten, tästä langenneesta ihmisestä tulee Saatanan apuri, joka kutsuu paheeseen.

TOINEN
Jos Iblis on toivoton yrittäessään johdattaa ihmistä harhaan ensimmäisellä keinolla ja jos tämä on yksi heistä, joka oli nimetty muslimiksi tämän ollessa vielä äitinsä kohdussa, Iblis tulee yrittämään toisella keinolla. Tämä on Bid’ah (uudistus). Iblis rakastaa Bid’ah enemmän kuin irvailailua ja tottelemattomuutta koska se tuho, jota Bid’ah aiheuttaa koskettaa uskon perusteita. Lisäksi se on synti, jota ei voi katua ja se on vasten Profeetojen sanomaa ja sitä mitä Ar-Rasuul välitti. Bid’ah on portti Kufrille ja Shirkille. Siitä johtuen, jos Iblis saa ihmisen tekemään Bih’ah, tämä tekee hänestä yhden Bid’ah harjoittajista ja samalla hänestä tulee yksi Ibliksen agentti, joka kutsuu syntiin.

KOLMAS
Jos Iblis epäonnistuu ja eikä onnistu saamaan Al-’Abdia ansaan ja jos tämä ihminen on yksi heistä, joka on saanut Allaahilta lahjan, joka ohjaa As-Sunnahaan ja joka vihaa Bid’ah harjoittavia sekä muita virheitä, Iblis siirtyy seuraavaan keinoon. Se on kolmas; suuret synnit ja niiden eri muodot.

Iblis himoitsee, että ihminen lankeaa suureen syntiin, erityisesti silloin jos hän on oppinut, jota ihmiset seuraavat. Iblis himoitsee sitä, että tämä oppinut olisi vastenmielinen ja työntäisi ihmisiä pois luotaan ja levittäisi syntejään ja tottelemattomuuttaan ihmisten kesken. Saatana käyttää apureinaan omia agenttejansa, joita on saattanut jo harhaan, ja nämä agentit levittävät tämän oppineen syntejä väärin perustein, jotta tämä auttaisi heitä jotenkin pääsemään lähemmäksi Allaahia. Mutta itse asiassa tämä ihminen on jo Ibliksen apuri tietämättä sitä. Heille, jotka haluavat yleisen vastenmielisyyden, inhon leviävän uskovien kesken on suuri onnettomuus tässä elämässä ja Tuonpuoleisessa, erityisesti niille, jotka ottavat tästä tehtävästä suunnatoman vastuun eivätkä tee sitä neuvoakseen ihmisiä vaan tottelevat Iblistä olemalla hänen apuri. Ja kaikki tämä on saada ihmiset pois oppineen luota ja että ihmiset eivät hyötyisi hänestä.

Vaikka tämän oppineen synnit, ulottautukoon ne sitten vaikka taivaisiin asti, ne ovat vähemmän Allaahille kuin niiden, jotka levittävät hänen syntejään. Oppineen synnit ovat väärintekoja häntä itseään vasten. Jos hän pyytää anteeksiantoa Allaahilta ja katuu, Allaah hyväksyy hänen katumuksen ja Hän vaihtaa hänen synnit hyviksi teoiksi. Mutta heidän synnit, jotka levittävät toisten syntejä tekevät väärin toisia uskovaisia kohtaan seuraamalla heidän virheitään ja paljastamalla ne. Allaah tarkkailee lähellä ja on tietoinen tälläisesta väijytyksestä. Mikään ei ole Allaahilta piilossa, ei sielussa tai eikä sydämessä.

NELJÄS
Jos Iblis taas epäonnistuu, hän siirtyy seuraavaan keinoonsa, neljänteen keinoon eli pieniin synteihin. Nämä synnit voivat tuhota ihmisen jos ne kasautuu. Tämä on miksi Ar-Rasuul (saas) sanoi:” Varo pieniä syntejä koska vertaus pienistä synneistä on kuin ne ihmiset, jotka menivät aavikolle”. Sitten Hän(saas) mainitsi Hadithin, joka kertoi, että jokainen heistä toi mukanaan puukepin kunnes he olivat sytyttäneet suuren tulen.
(Niin pienet synnit lisääntyvät hiljalleen kunnes niistä tulee suuri synti). Ihminen jatkaa vapaata ajattelu tapaansa pienistä synneitä kunnes hän ajattelee, että niistä ei tule seurauksia. Täten ihminen, joka tekee suuren synnin ja pelkää sen seurauksia on paremmassa asemassa kuin tämä pienien syntien tekijä.

VIIDES
Jos Al-’Abd on onnistunut paeta Ibliksen ansoja tähän asteeseen, Iblis siirtyy viidenteen keinoonsa. Tämä on tehdä ihmisestä kiireisen sallittujen asioiden parissa, joista ei tule palkkioita tai rangaistusta. Joka tapauksessa rangaistus tässä tasossa on kuitenkin se, että se mahdollinen palkkio, jonka olisi voinut ansaita tällä ajalla, jolloin ihminen oli kiireinen näissä asioissa, menee hukkaan.

KUUDES
Jos Al-’Abd on pystynut pitämään Ibliksen voittamasta ja on huolellinen omasta ajastaan, ja kuinka käyttää sitä ja kuinka arvokasta aika on, sekä tietää mitä seuraa hyvistä sekä huonoista teoista, Iblis siirtää hänet seuraavaan koettelemukseen. Kuudes taso on saada ihminen suorittamaan tekoja, joista saa vähemmän palkkiota. Tämä siksi, että ihminen olisi pois hyvyydestä ja estäisi häntä saavuttamasta palkkioita suosituista, eniten palkituista teoista.

Täten Iblis määrää hänet tekemään hyvän teon, vähäisellä palkkiolla jos tämä estää tekemästä vielä paremman teon. Vain muutama on tietoinen tästä. Koska jos ihmisellä on vahva tarve olla tottelevainen, hän ei epäile tottelevaisuuttaan ja näin pyrkii lähemmäksi Allaahia. Hän ei koskaan ajattele, että tämä kutsumus voi olla Iblikseltä, sillä hän ajattelee, että ei Iblis voi kutsua mihinkään hyvään. Joten hän luulee, että tämä kutsu tulee Allaahilta. Itseasiassa hän saa tämän anteeksi koska ei tiennyt, että Iblis voi kutsua yhteen seitsemästäkymmenestä (70) ovesta hyvyyteen, saadakseen hänet sisään yhdestä pahuuden ovesta kun antaa palkkio seitsemästäkymmenestä hyvästä.

Tämän voi tietää ainoastaan Allaahin Valosta, jonka Hän asettaa Al-’Abdin sydämeen. Tällaisen tiedon tason saavuttaa seuraamalla Ar-Rasuulin esimerkkiä, pitämällä huolta tekojen tasosta Allaahille, Häntä eniten mielyttävien tekojen tekeminen ja niiden tekojen tekeminen, joista palvoja eniten hyötyy. Myös niiden tekojen suorittaminen, joissa on Allaahin, Hänen Lähettiläänsä, Hänen Kirjansa ja Hänen uskovien palvojien Nasiihah (opastus, ohjaus). Tässä maailmassa ainoastaan Ar-Rasuulin perijöillä, hänen menestyneillä apulaisillaan on tällainen tietotaso. Lisäksi, useimmat ihmiset on seulottu tästä kyvystä. Tämä kutsumus ei tule heidän sydämiin. Allaah antaa Hänen suosion Hänen palvelijoistaan, kenelle Hän tahtoo sen antaa.

SEITSEMÄS
Jos Al-’Abd estää itsensä astumasta Ibliksen ansoihin kaikissa näissä kuudessa tasossa ja jos tämä käy hankalaksi Iblikselle, hän valtuuttaa hänen jinnit ja ihmiset tekemään kaikenlaista harmia. Asettaa epäuskoa häneen, kutsuu häntä väärin johdatetuksi ja uudistuksien tekijäksi ja hän varoittaa muita hänestä. Kaikki nämä vain häiritäkseen hänen sydäntään ja että hän ”heräisi”. Iblis, joka käyttää tätä tapaa, yrittää sekoittaa ihmisen mieltä ja ajattelutapaa ja yrittää estää toisia ihmisiä hyötymästä tästä ihmisestä. Siitä syystä Iblis tekee kaikkensa valtuttaen kaikki pahan puolesta puhujat, ihmisistä ja jinneistä, uskovaa vastaan. Näin uskova on sodassa kuolemaansa saakka. Kun hän antaa periksi, häneen sattuu tai hänet otetaan vangiksi. Tästä johtuen uskova on Jihadissa kunnes hän tapaa Allaahin.

Lopuksi toivon, että opit tästä luennosta ja ajattelet sitä suurta hyötyä, jonka voit tästä saada. Lisäksi käytä tätä tietoa arvioidessasi ihmisiä ja tekoja. Tämä näyttää sinulle kaikenlaisia totuuksia ja ihmisten tasoja. Allaah on Yksi, jolta minä haen turvaa ja Häneen minä luotan.

usmizeed@hotmail.com