Make your own free website on Tripod.com

"Allah on Oikeudenmukainen, Kaikkivaltias, Tuomari ja Lempeä"

Nainen avioliitossa
Pääsivu
Saatanan ansat
Nainen avioliitossa
Naisen oikeus
Naisen koulutus
Naisen lyönti
Nainen ja mies (1)
Nainen ja mies (2)
Naisen pukeutuminen
Naisen ja miehen avioero
Muslimeja sorretaan
Hyviä linkkejä
Viitteet ja lähteet

Joukkoviestimissä törmää usein uskomukseen, että muslimi ostaa itsellee morsiammen, jota hän ei ole koskaan nähnyt ennen hääyötä, että nainen naitetaan kysymättä ensin hänen mielipidettään tai suorastaaan vasten tahtoaa ja että naisesta naimisiin mennessään tulee miehen orja, jota mies saa kohdella miten tahansa. En lainkaan epäile, etteikö sellaista esiintyisi kaikissa yhteiskunnissa, mutta ymmärrätte pian, että tällainen on itseasiassa täysin Islamin opetusten vastaista.

Profeetta kehoitti kaikkia seuraajiaan menemään naimisiin, jotta korkea moraali säilyisi yhteiskunnassa. Avioliiton ulkopuoliset suhteet kiellettiin Koraanissa SEKÄ MIEHILTÄ ETTÄ NAISILTA (kuinka olisi mahdollista kieltää nämä suhteet vain jommaltakummalta sukupuolelta - suhteeseen tarvitaan kaksi - jos nyt joku luuli, että kielto koski vain naisia!!!). Musliminainen (ja -mies) tietää, että kun hänen Luojansa kieltää jonkin asian, kiellolle on oltava looginen syy. Nykyaikaiset tutkimukset mm. USA:ssa ovat vahvistaneet, että kaikki naisen sukuelinten tulehdusten ja syövät muodot ovat olemattoman vähäisiä niillä naisilla, joilla ei ole ollut avioliiton ulkopuolisia tai useita esiaviollisia suhteita. On tunnustettu tosiasia myös Ruotsissa, että sairastumisen riski lisääntyy seksipartnerien lisääntyessä.
 
Islamin mukaan avioliitto on kahden ihmisen välinen sopimus. Sopimusta ei voi allekirjoittaa paperille eikä allakirjoittaa ennen kuin molemmat osapuolet ovat saaneet sanoa, mitä odottavat toiselta. Näille kahdelle on suotava tilaisuus tavata ja keskustella ennen kuin he tekevät päätöksensä. Vanhemmat tai muut sukulaiset toimivat usein neuvonantajina tai välittäjinä suuremman kokemuksensa vuoksi. Miehen on annettava vaimolleen huomenlahja ennen kuin avioliitto on pätevä, ja summa merkitään sopimukseen.
Moniavioisuus on kysymys, jota aina kiivaasti vastustetaan muttei lainkaan puolusteta. Tämä johtuu siitä, että koko asia on useimmiten ymmärretty täysin väärin.
Esim. vielä 1600-luvulla sallittiin moniavioisuus krisityissä maissa. Tähän monet tietysti sanovat, ettei moniavioisuutta tee oikeutetuksi se, että sitä on aina esiintynyt historiassa, mutta islamissa moniavioisuus ei ole miehen oikeus, joka johtuisi hänen suuremmista seksuaalisista tarpeistaan ja tekesi näin miehen tyydytyksen helpoksi. Islam salli moniavioisuuden, koska se on luonnollinen ja turvallinen elämänmuoto sekä miehille että naisille, mutta ketään ei tietenkään vo pakottaa siihen. Islam rajoitti myös yhden miehen vaimojen määrän neljään. Koraanissa (4:3) sanotaan: "...niin naikaa niin monta vaimoa kuin teille sopii, kaksi, kolme tai neljä, mutta jos kumminkin pelkäätte että ette pysty täyttämään kohtuuden vaatimuksia, niin ottakaa vain yksi..."
Moniavioisuus on siis sallittua, jos pystyy kohtelemaan kaikkia vaimojaan yhdenvertaisesti. Nainen voi vaatia että avioliittosopimukseen merkitään ylimääräinen pykälä, jonka mukaan hänellä on oikeus avioeroon, jos hänen miehensä haluaisi "ottaa itselleen" toisen vaimon. Moniavioisuus on siis mahdollista vain, jos sekä ensimmäinen vaimo että mahdollinen toinen vaimo ovat suostuneet siihen omasta vapaasta tahdostaa.
 
Moniavioisuudella on hyvin suuret vaatimukset. Esimerkiksi ehtoina on, että ensin vaimo hyväksyy miehen pyyntöä ottaa toinen vaimo ja jos vaimo hyväksyy tämän, miehellä on sitten suuri vastuu kummastakin vaimoistaan. Hänen tulee nostaa heidät tasa-arvoisiksi keskenään, ei suosia toista enemmän kuin toista. HUOM! Jos mies rikkoo moniavioisuuden ehtoja, on hän tehnyt suuren synnin itselleen, jota pistetään tuomiopäivänä esille. Siksi ei ole suositeltavaa mennä monen naisen kanssa naimisiin, vaikka mahdollisuus on annettu, ja monet muslimit menevätkin vain yhden kanssa naimisiin tietäen sen olevan parempi itselleen ja vaimolleen.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
...siinä on myös profeetan hadith, jonka hän antoi antamalla luvan eräälle naiselle olla naimatta miestä jonka hänen isänsä on hänelle määrännyt. Eli naisen on oltava myös tarpeeksi halukas, valmis ja kypsynyt valitsemaan miehensä.

 
Kirjoittanut: Karim   25.10.2004  klo 13.14         

usmizeed@hotmail.com