Make your own free website on Tripod.com

"Allah on Oikeudenmukainen, Kaikkivaltias, Tuomari ja Lempeä"

Naisen ja miehen avioero
Pääsivu
Saatanan ansat
Nainen avioliitossa
Naisen oikeus
Naisen koulutus
Naisen lyönti
Nainen ja mies (1)
Nainen ja mies (2)
Naisen pukeutuminen
Naisen ja miehen avioero
Muslimeja sorretaan
Hyviä linkkejä
Viitteet ja lähteet

Koska aviomies ja –vaimo ovat naimisissa Allahin luvalla ja lainsäädännön mukaan, Allah (TWT) on myös sallinut ja säätänyt avioeron tiettyjen syiden ja olosuhteiden vuoksi. Esimerkiksi jos puolisot eivät pysty elämään rauhassa ja yhteisymmärryksessä, heille on sallittua erota ystävyydessä ja arvokkuudella, sen sijaan että he eläisivät kärsimyksessä tai vahingoittaisivat itseään ja toisiaan. Islamilaisessa Shärii'ässä (laissa) on useita säännöksiä avioerolle.
 

Allah, Ylhäinen, sanoo (merkityksen selitys): "Avioero on kahdesti, sen jälkeen te joko pidätte hänet järkevällä perusteella tai vapautatte hänet ystävällisyydellä. Eikä teidän (miesten) ole luvallista ottaa takaisin (vaimoiltanne) yhtään teidän Mähristänne (myötäjäinen, jonka aviomies antaa vaimolleen naimisiin menon yhteydessä), jonka olette antaneet heille, paitsi jos molemmat osapuolet pelkäävät, etteivät he kykenisi pitämään Allahin määräämiä rajoja (kohtelemaan toisiaan oikeudenmukaisella tavalla). Sitten jos te pelkäätte, etteivät he kykenisi pitämään Allahin määräämiä rajoja, sitten heille kummallekaan ei ole synti, jos hän (nainen) antaa takaisin (Mährin tai osan siitä) hänen äl-Khol'istään (avioerostaan). Nämä ovat Allahin säätämät rajat, joten älkää ylittäkö niitä. Jokainen, joka ylittää Allahin säätämiä rajoja, sitten sellaiset ovat Dhaalimuuneja (vääryyden tekijöitä)." (Koraani 2:229)

Allah, Ylhäinen, sanoo (merkityksen selitys): "Kun olette ottaneet avioeron naisista ja he ovat täyttäneet heidän määrätyn ajanjaksonsa, joko ottakaa heidät takaisin järkevällä perusteella tai vapauttakaa heidät järkevällä perusteella. Mutta älkää ottako heitä takaisin vahingoittaaksenne heitä, ja jokainen, joka tekee sen, sitten hän on tehnyt vääryyttä itselleen. Älkääkä kohdelko Allahin jakeita (lakeja) pilana, vaan muistakaa Allahin Suosio teille (eli islam), ja se minkä Hän on lähettänyt teille alas Kirjasta (Koraani) ja äl-Hikmästä (Profeetan Sunna – lailliset tavat – islamilainen oikeustiede), jolla Hän ohjaa teitä. Pelätkää Allahia ja tietäkää, että Allah on kaikesta selvillä." (Koraani 2:231)

Joillakin on sellainen mielikuva, että mies voi erota helposti islamin lain mukaan, mutta näin asia ei ole. Jos mies tai nainen haluavat eron, on heillä kovat vaatimukset edessään. Mies ei voi erota liitostaan samalla tavalla kuin heittämällä jätesäkin roskakoriin, vaan yleensä eroaikaa kuluu noin puolesta vuodesta vuoteen. Jos ero on kuitenkin paras vaihtoehto kummallekin osapuolelle, niin eron jälkeen miehen täytyy antaa apurahaa entiselle vaimolleen, jotta nainen selviytyisi ensimmäiset kuukaudet itsenäisesti. Kyse ei ole siis pienestä summasta.

"On myös opetettu, että jos mies tahtoo erota vaimostaan, hänen on annettava hänelle erokirja. Mutta minä sanon teille: jokainen, joka hylkää vaimonsa muun syyn kuin haureuden tähden, ajaa hänet aviorikokseen. Ja aviorikoksen tekee myös se, joka nai miehensä hylkäämän naisen." (Matt. 5:31-32)

"...Se, joka hylkää vaimonsa ja menee naimisiin toisen kanssa, on aviorikkoja ja tekee väärin vaimoaan kohtaan. Ja jos vaimo hylkää miehensä ja menee naimisiin toisen kanssa, hänkin tekee aviorikoksen." (Mark. 10:11-12)

usmizeed@hotmail.com