Make your own free website on Tripod.com

"Allah on Oikeudenmukainen, Kaikkivaltias, Tuomari ja Lempeä"

Naisen oikeus
Pääsivu
Saatanan ansat
Nainen avioliitossa
Naisen oikeus
Naisen koulutus
Naisen lyönti
Nainen ja mies (1)
Nainen ja mies (2)
Naisen pukeutuminen
Naisen ja miehen avioero
Muslimeja sorretaan
Hyviä linkkejä
Viitteet ja lähteet

Nainen saa paljon huomiota islamissa. Koraanissa, jonka Allah (SWT) on ilmoittanut lähettiläälleen Muhammadille (SAAS), on joitain jakeita, jotka koskevat erityisesti naisia. Lisäksi Koraanissa on suura, jonka nimi on "Naiset".

Abu Huraira (RAA) kertoi Profeetan (SAAS) sanoneen: "Täydellisin muslimi uskon asiassa on hän, jolla on erinomainen käytös, ja parhaita teidän joukostanne ovat ne, jotka käyttäytyvät parhaiten vaimojaan kohtaan." (At-Tirmidhi, Mishkäät-ul-Mäsaabiih)

Profeetta Muhammad (SAAS) sanoi viimeisessä saarnassaan, joka annettiin yhdeksäntenä päivänä Dhul-Higgä-kuukautta vuonna 10 AH (632 jKr.) 'Ärafät vuoren laaksossa: "…Oi ihmiset, on totta, että teillä on määrätty oikeus naistenne suhteen, mutta myös heillä on oikeuksia teidän suhteenne. Jos he mukautuvat teidän oikeuteenne, sitten heille kuuluu oikeus tulla ravituiksi ja puetuiksi ystävällisyydessä. Kohdelkaa naisianne hyvin ja olkaa ystävällisiä heille, sillä he ovat teidän kumppaneitanne ja sitoutuneita auttajianne. Teidän oikeutenne on, etteivät he ystävysty kenenkään kanssa, jota te ette hyväksy, samoin kuin etteivät he koskaan syyllisty aviorikokseen…"

Jos nainen ei mukaudu miehen tahtoon, mies voi kysellä asiaa tarkemmin tai syyn miksi nainen ei tottele, sillä nainen voi olla viisaampi kuin mies tietyissä tilanteissa. Mies ei saa sättiä tai loukata kuitenkaan tämän takia naista, sillä naisellakin on omat oikeutensa miehensä suhteen, kuten miehelläkin on oikeutensa naistaan kohtaan.

"Teidän oikeutenne on, etteivät he ystävysty kenenkään kanssa, jota te ette hyväksy" Nainen saa itse päättää ystävistään, mutta miehellä on oikeus kieltää naista ystävystymästä jonkun kanssa, jos mies huomaa vieraan olevan haitaksi naiselle tai itselleen. Näin nainen ja mies suojaavat itsensä sisäisistä paineista, jotka voivat kuohua myöhemmin riidoiksi. Ja nainenkin voi kommentoida mielipiteensä miehen seurasta miehelleen. Miehen on parempi kuunnella naista välttääkseen konfliktin syntyä.

--------------------------------------------------------------------------------------

Itse vietän kesäisin paljon aikaa ilman huivia tms.. Suomessa löytyy paljon paikkoja, joissa ei ole ristin sielua... (mikä ilmaisu LOL)

Itse peitän itseni kokonaan eikä minulla ole kuvaamiasi ongelmia. Ei ole terveysongelmia, päinvastoin. Kiitos siitä yksin Jumalalle.

Se on yksilöstä kiinni miten huolehtii terveydestään. Suomessa meillä on paljon paikkoja joissa voi ottaa huivinsa pois. Toisaalta arabimaissa ovat yleisiä sisäpihat joilla naiset liikkuvat aivan vapaasti "tavallisissa vaatteissa".

Mikä siinä on että te kuvittelette naisen käyttävän hijaabia KOKO AJAN? Olen kuullut näitä kysymyksiä että "nukutko huivi päässä" "menetkö suihkuun huivi päässä?" ÄLY HOI ÄLÄ JÄTÄ!!!!

Astmaatikot eivät yleensä käytä kasvohuivia, siitä kun on kaksi näkemystä.

Mieslääkäri voi hoitaa jos ei ole naislääkäriä saatavilla. Islam on mukautuva uskonto. Tosin perinteet eivät ole mukautuvia ja monille on kova pala mennä mieslääkärille. Islam ei sitä kiellä jos se on VÄLTTÄMÄTÖNTÄ. Itsekin olen täällä Suomessa joutunut menemään mieslääkärin vastaanotolle.
 
Kirjoittanut: Musliminainen   22.11.2004  klo 10.15

usmizeed@hotmail.com